چند نوع جوشکاری داریم

چند نوع جوشکاری داریم؟ جوشکاری یک فرایند صنعتی است که به وسیله یک دستگاه جوش اتصال قطعات فلزی یا غیرفلزی به یکدیگر انجام می‌شود. در طول سال‌های گذشته از اختراع دستگاه جوش تا به الان، انواع مختلف جوشکاری برای انواع قطعات و مواد توسعه یافته است. در ادامه صنایع جوش و برش الکتروجوش اصفهان در مورد چند نوع جوشکاری که بسیار رایج هستند صحبت خواهد کرد.

انواع جوشکاری با دستگاه جوش چیست؟

همان‌طور که گفته شد جوشکاری با دستگاه جوش بر حسب نوع فلز و نحوه جوشکاری روش‌های مختلفی وجود دارد. در ادامه ما چند مدل از روش‌های جوشکاری را خواهیم گفت.

روش جوشکاری قوس الکتریکی یا Electric Arc Welding

جوشکاری قوس الکتریکی همان‌طور که از اسم آن مشخص است از الکترود استفاده می‌شود و بر اساس ایجاد یک قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه کار انجام می‌شود. در این روش از الکترود برای اتصال بین دو فلز استفاده می‌شود. در این روش قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه کار تشکیل می‌شود که باعث گرم شدن و ذوب شدن قطعات می‌شود. جوشکاری قوس الکتریکی شامل چند نوع می‌شود که در ادامه آنها را نام خواهیم برد:

انواع جوشکاری با دستگاه جوش

جوش قوس الکتریکی با پوشش گاز

در این نوع جوشکاری از یک نوع گاز برای کاور و مراقبت از قطعات و مواد به کار برده می‌شود. یکی از جوشکاری‌های که با این روش است می‌توان به جوشکاری آرگون اشاره کرد.

روش جوشکاری قوس کربنی

الکترودهای مصرفی در روش قوس کربنی از جنس کربن هستند. در این نوع جوشکاری در مواقع خاص از الکترود مسی نیز استفاده می‌شود.

روش جوشکاری قوس الکتریکی با پوشش پودر

در این نوع جوشکاری از الکترودهایی با پوشش و کاور پودری در جوشکاری استفاده می‌شود.

روش جوشکاری اتمی هیدروژن

در روش جوشکاری اتمی هیدروژن از دو مدل الکترود استفاده می‌شود که برای جوشکاری در محیطی انباشته از هیدروژن ذوب الکترود انجام می‌شود و اتصال بین دو فلز صورت می‌گیرد.

روش جوش‌کاری فلزی بدون پوشش

در این روش گاز پوششی حین جوشکاری کاربردی ندارد و الکترودهای استفاده شده در این نوع جوشکاری کاملاً ذوب می‌شوند که باید دوباره الکترود جایگزین آنها کرد.

روش جوشکاری گازی یا Gas Welding

در جوشکاری گازی، اتصال قطعات با استفاده از حرارت تولید شده توسط احتراق یک گاز قابل اشتعال انجام می‌شود. این روش عموماً برای جوشکاری فلزاتی مانند فولاد و آلومینیوم استفاده می‌شود. یکی از نوع‌های رایج جوشکاری گازی، Oxy-Acetylene Welding است که در آن از مخلوطی از اکسیژن و استیلن یا استاتیلن استفاده می‌شود.

روش جوشکاری گازی

روش جوشکاری هوا استیلن

در روش جوشکاری هوا استیلن برای بهتر شدن نتیجه جوشکاری از مواد شیمیایی در حین جوش دادن استفاده می‌شود. این نوع جوشکاری دارای عیب و نواقصی زیادی بوده و به همین علت از آن بسیار کم استفاده می‌شود.

روش جوشکاری با گاز و فشار

در این روش برای بالا بردن حرارت از شعله استفاده می‌شود و برای متصل شدن فلزات از فشار گاز استفاده می‌شود. این روش قدیمی بوده و در حال حاضر کمتر کسی از این روش استفاده می‌کند.

جوشکاری با اکسیژن استیلن

در روش جوشکاری با اکسیژن استلین از مخلوط شدن دو گاز اکسیژن و استیلن برای بالا بردن دمای قطعه استفاده می‌شود. بالا رفتن گرما در این نوع جوشکاری سبب می‌شود تا جوشکاری بسیار ظریف و تمیزی داشته باشیم. این نوع جوشکاری بسیار مقرون به صرفه بوده که یکی از ویژگی‌های خوب آن می‌باشد.

جوشکاری با گاز پروپان

جوشکاری اکسیژن اسم دیگر جوشکاری با گاز پروپان است که بیشتر به همین نام شهرت دارد. در این نوع جوشکاری گاز پروپان با اکسیژن ترکیب شده و سوخت حاصل از آن باعث داغ شدن محل اتصال دو فلز می‌شود.

جوشکاری اکسیژن هیدروژن

در جوشکاری اکسیژن هیدروژن از هر دو نوع این گازها برای اتصال محل جوش استفاده می‌شود.

جوشکاری اکسیژن هیدروژن

روش جوشکاری قوس غوطه‌وری Submerged Arc Welding

در جوشکاری قوس غوطه‌وری، یک قوس الکتریکی بین الکترود فلزی و قطعه کار تشکیل می‌شود، اما در اینجا قوس الکتریکی تحت یک لایه سیال فلزی یا پودر محافظ غوطه‌ور می‌شود. این روش معمولاً برای جوشکاری قطعات ضخیم و با تنظیمات خاص استفاده می‌شود.

روش جوشکاری تیگ یا آرگون

در جوشکاری TIG، یک الکترود تنگستن غیر قابل ذوب در دستگاه جوش به عنوان الکترود نگهداری می‌شود. با استفاده از یک گاز محافظ مانند آرگون، قطعات فلزی با یک الکترود فلزی جوش داده می‌شوند. این روش برای جوشکاری فلزاتی مانند فولاد ضدزنگ، آلومینیوم و استیل استفاده می‌شود و به خاطر کیفیت بالا و کنترل دقیق جوش، در صنایع پرکاربرد است.

روش جوشکاری پلاسما یا Plasma Welding

در جوشکاری پلاسما، یک قوس الکتریکی بین یک الکترود تنگستن و قطعه کار تشکیل می‌شود. این قوس الکتریکی از طریق یک گاز جریان دهنده به نام گاز پلاسمای خورشیدی عبور می‌کند. این روش برای جوشکاری فلزاتی با ضخامت کم و دقت بالا استفاده می‌شود.

روش جوشکاری نقطه‌ای یا Spot Welding

در جوشکاری نقطه‌ای، قطعات فلزی با استفاده از اعمال فشار و جریان بالایی که از طریق دو الکترود می‌گذرد، به یکدیگر جوش داده می‌شوند. این روش برای جوشکاری قطعات فلزی نازک و سریع استفاده می‌شود، مانند جوشکاری بدنه خودروها.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد اینکه چند نوع جوشکاری داریم صحبت شد. روش جوشکاری و نوع دستگاه جوش باید متناسب با فلز استفاده شده برای جوشکاری باشد. شما برای راهنمایی بیشتر در مورد انواع دستگاه جوش می‌توانید با مشاورین فروش صنایع جوش و برش الکتروجوش اصفهان تماس حاصل فرمایید.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید