تاریخچه دستگاه جوش به ۲۰۰۰ سال پیش بر می‌گرد. اختراع دستگاه جوش زمانی رخ داد که بشر متوجه شد می‌توان با تولید قوس الکتریکی دو فلز را به یکدیگر متصل کند. در جوشکاری گرمای تولید شده توسط دستگاه جوش باعث متصل شدن دو قطعه فلز به یکدیگر می‌شود. در ادامه خواهیم گفت دستگاه جوش در چه زمانی و توسط چه شخصی اختراع شد. با شرکت صنعتی الکتروجوش اصفهان همراه باشید.

تاریخچه اختراع دستگاه جوش

زمینه ساز اختراع دستگاه جوش در واقع می‌توان گفت شغل آهنگری است. در آهنگری با داغ شدن فلز در دمایی بسیار بالا باعث می‌شود تا به آهن یا هر فلز دیگری شکل دلخواه دهیم ولی اتصال دو فلز به یکدیگر مشکل ساز بود. تاریخچه پیدایش دستگاه جوش در سال ۱۸۰۷ میلادی به دست شخصی به نام سرهمفري ديوي انجام گرفت. این شخص توانست نحوه تولید قوس برقی را اختراع کند. اما ماجرا به اینجا ختم نشد و حدود ۸۰ سال بعد شخصی به نام آگوست ديمري تنز موفق شد به وسیله قوس برقی و الکترود زغالی یک صفحه فلزی را به هم وصل کند.

در همان سال شخصی به نام نيکولاس دي بارنادوس توانست با یک میله باعث اتصال چند قطعه فلزی به هم شود و در اصطلاح جوشکاری کند. تا حدود سال ۱۹۹۰ جوشکاری به توسط الکترود کربنی متداول بود که با هنگام جوشکاری با خروجی ولتاژ بالا سبب می‌شد تا نتیجه جوشکاری مقاوم نباشد و برای جوشکاری صنعتی مناسب نباشد. پس از چند سال از این اتفاق دو شخص به نام‌های اسلاويانوف و چارلز کافين توانستند جوشکاری با الکترود فلزی و قوس برقی را کشف کنند.

تاریخچه جوشکاری و دستگاه جوش

این نوع جوشکاری تا حدودی برای کارهای صنعتی مناسب بود. الکترودهای فلزی که استفاده می‌شدند بدون روکش بودند که پس از مدتی از اکسید آهن و آب آهک برای کاور کردن آن استفاده می‌شد تا بتوان با آن قوس الکتریکی را هنگام جوشکاری ثابت نگه داشت. چند سال بعد شخصی به نام آقي اسکار کجل برگ موفق شد با ترکیب مواد معدنی و آلی قوس برقی را موقع جوشکاری ثابت کند. این روند ادامه داشت تا سرانجام در سال ۱۹۰۷ دستگاه‌های جوش ساخته شده از باطری برای تأمین نیروی حین جوشکاری وارد بازار شد.

  تاریخچه جوشکاری

جوشکاری یعنی اینکه بتوانیم دو فلز را به صورت مادام العمر به یکدیگر متصل کنیم. پیدایش و کشف جوشکاری بر می‌گردد اوایل سال ۱۹۰۰ میلادی که توسط فردی به نام ادموند دیوی جوشکاری با استیلن کشف شد. جوشکاری با استیلن نتیجه چندان خوبی نداشت و این باعث شد پس از مدتی از اکسی در جوشکاری استفاده شود که نسبت به استیلن سبک‌تر و ارزان‌تر بود. پس از مدتی با پیشرفت صنعت جوشکاری از جوشکاری قوس الکتریکی در جوشکاری استفاده شد. در این نوع جوشکاری با ذوب الکترود و ایجاد حوضچه جوشکاری می‌توان هر نوع فلزی را به هم متصل کرد. دستگاه‌های جوش در انواع مختلف با الکترودهای مختلف وجود دارند که هر کدام برای یک مدل جوشکاری تولید شده‌اند.

انواع دستگاه جوش برای جوشکاری

با اختراع دستگاه جوش در قرن بیستم تحول عظیمی در ساخت انواع دستگاه جوش ایجاد شد. وجود فلزات مختلف و تنوع در جوشکاری باعث شد تا برای هر نوع جوشکاری دستگاه و الکترود مخصوص آن تولید شود. در زیر انواع دستگاه جوش را برای شما نام خواهیم برد.

  • دستگاه جوش الکترودی
  • دستگاه جوش تیگ یا TIG
  • دستگاه جوش میگ یا MIG
  • دستگاه جوش زیر پودری (submerged)
  • دستگاه نقطه جوش

انواع دستگاه جوش

انواع روش‌های جوشکاری

با پیشرفت تکنولوژی روش‌های مختلف جوشکاری برای سهولت کار ابداع شد. در ادامه چند مورد از روش‌های جوشکاری که تا امروز پرطرف‌دار و کاربردی هستند را برای شما خواهیم گفت.

  • جوشکاری ذوبی
  • جوشکاری غیر ذوبی (جامد)
  • جوشکاری با قوس زیر پودری
  • جوشکاری با قوس گاز – فلز
  • جوشکاری با قوس پلاسما
  • جوشکاری با قوس الکتریکی
  • جوشکاری با قوس گاز – تنگستن
  • جوشکاری با قوس تو پودری

در پایان

با خواندن این مقاله در مورد تاریخچه دستگاه جوش و آشنایی بشر با نحوه جوشکاری اطلاعات بیشتری کسب نمودیم. از زمان اختراع دستگاه جوش تحول عظیمی در حوزه صنعت جوشکاری ایجاد شد. امروزه انواع روش‌های جوشکاری و دستگاه جوش باعث شده تا بدون هیچ مشکلی بتوان دو قطعه فلز را به همدیگر متصل کرد. شما برای مشاوره و خرید انواع دستگاه جوش می‌توانید با مشاورین ما در شرکت صنعتی الکتروجوش اصفهان تماس بگیرید.

 

 

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید