دستگاه جوش سلولزی چیست؟ جوشکاری با دستگاه جوش سلولزی یکی از روشهای جوش دادن فلزات با الکترود است که در آن از الکترود سلولزی استفاده میشود و جنس الکترود مصرفی با الکترودهای معمولی متفاوت است. در ادامه با شرکت صنعتی الکتروجوش اصفهان همراه باشید تا با نحوه این جوشکاری و تفاوت آن با دیگر روشهای جوشکاری آشنا شوید.
جوشکاری با دستگاه جوش سلولزی چگونه است؟
جوشکاری با دستگاه جوش سلولزی تفاوت چندانی با جوشکاری دستگاه جوش با الکترود ندارد. ولی به خاطر بهکارگیری از الکترود مخصوص سلولزی به آن جوشکاری سلولزی یا سیم جوش گفته میشود. در این نوع جوشکاری حتماً باید از دستگاه جوش سلولزی استفاده شود و دستگاههای جوش معمولی قادر به ذوب الکترودهای سلولزی را ندارند. الکترودهای سلولزی با روش جوشکاری ذوبی همراه با قوس الکتریکی انجام میشود.
این الکترودها از سدیم و پتاسیم برای تشکیل شدهاند که با جوشکاری نوع DC سازگاری دارند. همچنین دارای مقداری مواد سلولزی هستند که موقع جوشکاری، قوس جوشکاری سبب تشکیل گاز محافظ شده و همین امر باعث میشود تا فلز هنگام جوشکاری در مقابل هوا ایمن باشد. روش جوشکاری سلولزی تا حدودی شبیه جوشکاری آرگون میباشد.
الکترودهای سلولزی چه پوششی دارند؟
پوشش الکترودهای سلولزی با الکترودهای معمولی بسیار متفاوت است. الکترودهای سلولزی از موادی مثل آهن غنی شده، کربنات مثل دولومیت و سنگ مرمر، چسب، مواد سلولزی، سیلیکات های آلومینیوم، شیشههای مایع سیلیکات، سنگ معدن، پودر نیکل و اکسیدکنندهها تشکیل شده است. در الکترودهای سلولزی که برای جوش دادن فلزهایی با ضخامت بالا استفاده میشود از الکترودهایی با پوشش فرومولیبدن به کار میرود. در الکترودهای سلولزی درصد پوشش سلولزی متفاوت است و بستگی به میزان ضخامت فلز و پایداری قوس الکتریکی دارد.
کاربردهای جوشکاری سلولزی
جوشکاری سلولزی برای همه نوع فلز و جوشکاری مناسب نمیباشد. جوشکاری سلولزی با بهکارگیری از تکنولوژی گرمایی در محل جوشکاری بهوسیله اشعه فرابنفش هنگام جوش دادن باعث میشود تا اتصال قطعات سلولزی بهتر و با شتاب بالاتری انجام شود. برای جوشکاریهای پاس ریشه با قدرت جوشکاری بالا و شتاب زیاد از این نوع جوشکاری استفاده میشود. برای جوشکاری خطهای انتقال گاز و آب و جوش دادن انواع ضخامتهای مختلف صفحه کار مناسب است. جوشکاری سلولزی برای متصل کردن مواد سلولزی مثل کاغذ، مبل سازی، اتصال مواد چوبی، پوست حیوان، صنایع کاغذی مثل کاغذ دیواری، مقوا کاربرد دارد.
مزایای جوشکاری با دستگاه جوش سلولزی
جوشکاری سلولزی نسبت به سایر انواع جوشکاری دارای محاسن و ویژگیهایی میباشد. در ادامه به چند مورد از مزایای جوشکاری سلولزی اشاره خواهیم کرد.
بالا بودن نفوذ و سرعت در جوشکاری
در جوشکاری با دستگاه جوش سلولزی به علت پیدایش نیروی گرمای در قسمت جوشکاری قدرت و سرعت خوبی برای جوش دادن انواع آلیاژ و پوششهای چوبی دارد.
امکان استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف
دستگاه جوش سلولزی سازگار با محیطهای سخت آب و هوایی سازگاری دارد و در محیطهای مرطوب و همچنین سطح جوشکاری مرطوب به راحتی قابل جوشکاری است که در دیگر روشهای جوشکاری این امکان بسیار کمتر است.
جوشکاری با کیفیت بالا
در جوشکاری سلولزی به علت استفاده از اشعه فرابنفش و اینفرارد در جوشکاری باعث بالا رفتن کیفیت جوش فلزات تا عمق بسیار زیاد خواهد شد. در این نوع جوشکاری بدون هیچ خرابی و خسارتی باعث اتصال دو فلز خواهد شد.
عدم نیاز به چسب در حین جوشکاری
در جوشکاری سلولزی به دلیل استفاده تولید قوس الکتریکی قدرتمند نیازی به استفاده از چسب برای جوشکاری نمیباشد. در واقع در جوشکاری سلولزی بدون نیاز به چسب اتصال دو فلز به خوبی انجام میشود.
معایب جوشکاری با دستگاه جوش سلولزی
جوشکاری با دستگاه جوش سلولزی علی رغم ویژگیهای خوب دارای معایبی است که در ادامه آنها را نام خواهیم برد:
- استفاده از جوشکاری سلولزی برای فلزات خاص
- بالا بودن قیمت دستگاه جوش سلولزی و الکترود آن
- نامناسب بودن برای جوشکاریهای خشک
ساختار دستگاه جوش سلولزی
دستگاه جوش سلولزی دارای چند بخش اصلی میباشد. هر کدام از این اجزا کار خاصی عهده دار کاری میباشد.
بدنه اصلی دستگاه جوش سلولزی
بدنه اصلی دستگاه جوش سلولزی از فلزی بسیار مقاوم ساخته شده. وجود بدنه این دستگاه باعث تنظیم کنترل دما داخل دستگاه جوش و ثبات دما منطقه جوشکاری و همچنین ایجاد اشعه فرابنفش حین جوش دادن میشود.
منبع تغذیه دستگاه جوش
کاربرد منبع تغذیه دستگاه جوش سلولزی برای ساخت گرمای مورد نیاز قطعه سلولزی هنگام جوشکاری است. نیروی تامین شده برای منبع تغذیه برق میباشد که میتواند از باطری نیز تأمین شود.
اشعه اینفرارد و فرابنفش
برای جوشکاری سلولزی وجود دو اشعه اینفرارد و فرابنفش بسیار الزامی است. چنانچه قطعه کار شما از نوع خشک است از اشعه اینفرارد و در صورتی که قطعه کار مرطوب است از اشعه فرابنفش استفاده میشود.
الکترود معمولی با سلولزی چه فرقی دارد؟
جنس الکترودهای سلولزی مرطوب بوده به همین علت در مقابل اکسیداسیون کربن ایمن است. از طرفی الکترودهای سلولزی چنانچه نور آفتاب بر آن بتابد اثر خود را از دست داده و نمیتوان از آن در جوشکاری استفاده کرد. در جوشکاری الکترودهای سلولزی به طور کامل آب میشوند که در مقایسه با الکترودهای معمولی دارای سرباره کمی هستند. یکی از ویژگیهای الکترودهای سلولزی مناسب بودن برای انواع جوشکاری است که الکترودهای معمولی این قابلیت را ندارند.
در پایان
در این مقاله در مورد اینکه دستگاه جوش سلولزی چیست صحبت شد. جوشکاری سلولزی نیاز به ولتاژ خروجی بالای ۱۴۰ ولت دارد. جوشکاری سلولزی برای جوش دادن قطعاتی مثل لوله انتقال آب یا گاز که از داخل نمیتوان جوشکاری کرد بسیار مناسب هستند. چنانچه نیاز راهنمایی بیشتر در مورد دستگاههای جوش سلولزی دارید میتوانید با مشاورین فروش ما در شرکت صنعتی الکتروجوش اصفهان تماس حاصل فرمایید.