رکتیفایر جوشکاری چیست؟ رکتیفایر یکی از دستگاههای جوش قدیمی با تکنولوژی ترانسفورماتور است که در ادامه در مورد اطلاعات فنی و کاربرد این دستگاه صحبت خواهیم کرد. با شرکت صنعتی الکتروجوش اصفهان همراه باشید.
مشخصات فنی دستگاه جوش رکتیفایر
دستگاه جوش رکتیفایر یکی از انواع دستگاه جوش است که دارای قدرت بالایی برای جوشکاری است. دستگاه جوش رکتیفایر از سه بخش اصلی ترانسفورماتور، بخش تبدیل کننده جریان متناوب به مستقیم و بخش رآکتور تشکیل شده است. در دستگاه جوش رکتیفایر از فناوری ترانسفورماتور استفاده شده است. به این معنی که با ورود برق متناوب (AC) به دستگاه باعث تبدیل آن به جریان بالا و بدون نویز DC میشود. در واقع دستگاه رکتیفایر نوع پیشرفتهای از دستگاه ترانسفورماتور است که دارای قدرت بالاتری میباشد. دستگاه جوش رکتیفایر یکی از انواع قدیمی دستگاههای جوش و بسیار ساده است که کار کردن با آن برای جوشکاران مبتدی بسیار راحت است.
کاربرد دستگاه رکتیفایر جوشکاری چیست؟
دستگاه جوش رکتیفایر دارای قابلیتها و کاربردهای فراوانی است که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد:
- شناسایی و کنترل مقدار سیگنال
- رفع اختلالات سیگنالی
- ایجاد برق پایدار و بدون نویز برای جوشکاری
- مناسب برای صنایع ساختمان سازی، جوشکاری اسکلت فلزی
- کاربرد در صنعت کشتیرانی، پتروشیمی، نفت و گاز
انواع رکتیفایر جوشکاری
رکتیفایرهای جوشکاری در دو مدل تکفاز و سه فاز در بازار موجود میباشد. در ادامه به معرفی و تفاوت این دو مدل دستگاه جوش خواهیم پرداخت.
دستگاه جوش رکتیفایر تکفاز
دستگاه جوش رکتیفایر تکفاز با برق ۲۲۰ ولت شهری کار میکند. دستگاههای تکفاز رکتیفایر به دلیل بهکارگیری فناوری اینورتری در ساخت قدرت بالایی دارد و قادر است تا ۴۰۰ آمپر نیز جریان تولید کند. این دستگاههای به علت داشتن استقامت بالا توانایی جوشکاری در هر نوع شرایط آب و هوایی را دارد. تکنولوژی این دستگاه سبب ایجاد یک قوس الکتریکی با حداقل آلودگی زیستی میشود. در جوشکاری با رکتیفایر به علت وجود حوضچه مذاب میان فلز جوشکاری و الکترود باعث میشود تا نتیجه جوشکاری بسیار عالی و با نفوذ بالایی داشته باشیم.
دستگاه جوش رکتیفایر سه فاز
دستگاه جوش رکتیفایر سه فاز با برق ۳۸۰ ولت کار میکند. این دستگاه جوش نسبت به نوع تکفاز آن دارای قدرت بیشتری بوده و تا ۵۰۰ آمپر جریان خروجی را میتواند به راحتی تأمین کند. این نوع دستگاه جوش در شرایط آب و هوایی نامساعد و بسیار سخت قابل جوشکاری است و بسیار مقاوم میباشد. وزن این دستگاه نسبت به نوع تکفاز آن بیشتر است و جابه جایی آن کمی مشکلتر است.
ویژگیهای و مزایای دستگاه جوش رکتیفایر
دستگاه جوش رکتیفایر یکی از مناسبترین دستگاههای جوش برای جوشکاری است که دارای مزایا و ویژگیهای زیر میباشد:
- مصرف کم برق در حین جوشکاری
- راحتی استفاده و قابلیت جوشکاری در بدترین موقعیتهای آب و هوایی
- نداشتن پاشش در حین جوشکاری
- قابلیت نصب انواع الکترود برای جوشکاری
- داشتن قوس جوشکاری پایدار در زمان جوشکاری با دستگاه جوش
- داشتن کیفیت خوب و بدون نقص در جوش دادن
- قابلیت جوشکاری انواع فلزات حتی فلزات ضد زنگ
- جداسازی راحت الکترود از دستگاه در مواقع چسبندگی الکترود
- داشتن امکان پوتانسیومتریک مستقل برای الکترود
- مجهز به سیستم نمایشگر دیجیتال برای مشاهده مقدار جریان جوشکاری
معایب دستگاه جوش رکتیفایر چیست؟
دستگاه جوش رکتیفایر با دارا بودن قابلیتهای زیاد دارای چند ایراد میباشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:
- سخت بودن جا به جایی به دلیل وزن بالای دستگاه جوش
- پایین آمدن میزان ولتاژ در شبکههای برق
- کارکرد نادرست هنگام پایین آمدن ولتاژ
- گران بودن قیمت نسبت به دستگاههای ترانسفورماتور.
تفاوت رکتیفایر و اینورتر
دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر هر دو کار جوشکاری را انجام میدهند ولی دارای تفاوتهایی با هم هستند که در ادامه به تفاوت این دو دستگاه جوش خواهیم پرداخت:
تفاوت در نحوه عملکرد
کیفیت جوشکاری دستگاههای جوش اینورتر نسبت به دستگاههای رکتیفایر بهتر است. داشتن ولتاژ مدار باز بیشتر و همچنین داشتن قابلیت شروع داغ، نیروی قوس در دستگاههای جوش MMA جوشکاری با آن بسیار راحتتر بوده و دیگر اختلالی برای قوس الکتریکی ایجاد نخواهد شد. جوشکاری فلزات نازک کمی مشکل است ولی جوشکاری آن با اینورتر به علت داشتن امکانات تنظیمات آمپر راحتی امکان پذیر است.
سایز و وزن دستگاه
یکی از تفاوتهای این دو دستگاه جوش در وزن و ابعاد آنها میباشد که دستگاه جوش اینورتر دارای وزن و ابعاد کمتری نسبت به دستگاههای رکتیفایر هستند. حمل و جا به جایی دستگاه جوش بسیار راحت بوده و جوشکار میتواند بدون هیچ مشکلی آن را با خود حمل کند.
نحوه جوش دادن اینورتر و رکتیفایر
دستگاههای جوش اینورتر قادر به جوش دادن انواع فلز با الکترودهای مختلف هستند. در حالی که دستگاه جوش رکتیفایر بیشتر برای جوش دادن فولاد مناسب هستند.
تفاوت راندمان اینورتر و رکتیفایر
دستگاههای جوش اینورتر دارای راندمان بیشتری نسبت به رکتیفایر هستند. راندمان یک اینورتر ۸۰ درصد به بالا میباشد ولی راندمان رکتیفایر استفاده از ترانسفورماتور سبب میشود تا میران مقاومت بالاتر رود و همین باعث از بین رفتن توان دستگاه به خاطر از بین رفتن گرما شود و راندمان آن حدود ۵۰ درصد شود.
تفاوت در چرخه کاری اینورتر و رکتیفایر
اندازه ترانسفورماتور رابطه مستقیمی با چرخه کاری دارد. دستگاههای اینورتر به علت استفاده از قطعات کوچکتر در ساخت سریعتر قابل خنک شدن هستند. اما در دستگاههای رکتیفایر استفاده از قطعات با سایز بزرگتر و انباشته شدن گرمای بیشتر در این قطعات به طور حتم سرد شدن آن نیز بیشتر زمان میبرد.
تفاوت قیمت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر
برای ساخت اینورتر های قدیم از ترانسفورماتور استفاده میشد که با گذشت زمان و پیشرفت فناوری از IGBT ، ماسفت و دیگر تجهیزات الکترونیکی استفاده میشود. اکنون با توجه به گران بودن قیمت ترانسفورماتور و حذف شدن آن در تولید اینورتر بازهم قیمت دستگاه جوش اینورتر نسبت به رکتیفایر بیشتر است. در واقع میتوان گفت در حال حاضر قیمت رکتیفایر پایینتر از دستگاههای جوش اینورتر است.
کلام آخر
در این مقاله در مورد اینکه رکتیفایر جوشکاری چیست صحبت شد. همچنین در مورد کاربردها و تفاوت رکتیفایر دستگاه جوش اینورتر نیز توضیحاتی داده شد. در صورت نیاز داشتن به اطلاعات بیشتر در این زمینه و همچنین خرید انواع دستگاه جوش با واحد فروش ما در شرکت صنعتی الکتروجوش اصفهان تماس حاصل فرمایید.