چند نوع دستگاه جوش داریم؟

چند نوع دستگاه جوش داریم؟ دستگاه جوش اصلی‌ترین و مهم‌ترین ابزار برای یک جوشکار است که انواع مختلفی دارد. هر مدل دستگاه جوش دارای کاربرد متفاوتی است که تنها برای همان کار مناسب است. صنایع جوش و برش الکتروجوش اصفهان (کرمانی) در این مقاله قصد دارد به معرفی چند نوع دستگاه جوش پرکاربرد و مهم در صنعت جوشکاری بپردازد.

انواع دستگاه جوش

همان‌طور که می‌دانید دستگاه‌های جوش در انواع مختلف الکترود، تیگ، میگ و سایر مدل‌های دیگر موجود می‌باشد. هر کدام از این مدل دستگاه‌ها برای جوش دادن فلز خاصی هستند و دارای تجهیزات متفاوتی هستند. در ادامه در مورد خصوصیات و ویژگی‌های انواع مدل‌های دستگاه جوش صحبت خواهیم کرد.

چند مدل دستگاه جوش داریم

دستگاه جوش الکترود چیست؟

دستگاه‌های جوش الکترود جزء اولین گروه از دستگاه‌های جوش هستند. کارکردن با این نوع دستگاه‌های جوش بسیار ساده و راحت است. این نوع دستگاه جوش همان‌طور که از نامش مشخص است با ذوب شدن الکترود باعث اتصال بین دو قطعه خواهد شد. در این نوع دستگاه جوش با چرخاندن دسته آمپر می‌توان مقدار آمپر خروجی آن را افزایش یا کاهش داد.

با تغییر آمپر خروجی ضخامت الکترود را نیز باید در نظر گرفت که بیشتر یا کمتر خواهد شد. این دستگاه جوش‌ها هنگام کار کردن صدای زیادی تولید می‌کند و جرقه زنی آن زیاد است. دستگاه‌های جوش الکتروی برای جوشکاری انواع فلزات کاربرد دارند.

 دستگاه جوش تیگ (TIG)

دستگاه جوش تیگ که به اسم دستگاه آرگون نیز معروف هستند یکی دیگر از انواع مدل‌های دستگاه جوش است. دستگاه‌های تیگ برای جوشکاری فلزاتی که ضخامت آنها کم است بسیار مناسب هستند. در دستگاه‌های تیگ برای جوشکاری از الکترود تنگستن در جوشکاری استفاده می‌شود. به‌کارگیری الکترود با گاز آرگون باعث جداسازی محدوده جوشکاری از هوا خواهد شد.

جوشکاری فلزاتی مثل مس، فولاد و آلومینیوم با این دستگاه جوش بسیار خوب جواب می‌دهد. دستگاه‌های جوش تیگ نسبت به نوع دستگاه جوش‌های الکترودی، جوشی به نسبت ظریف‌تر و دقیق‌تری انجام می‌دهند و پاشش آن حین جوشکاری بسیار پایین‌تر است.

انواع دستگاه جوش و اینورتر جوش

دستگاه جوش میگ (MIG)

دستگاه جوش میگ یا co2 نیز یکی از مدل‌های دیگر دستگاه جوش است که با گاز دی‌اکسیدکربن عملیات جوشکاری انجام می‌شود. در جوشکاری با دستگاه‌های میگ مگ گاز دی‌اکسیدکربن فضای جوشکاری را پوشش داده تا وجود هوا باعث آلودگی فلز حین عملیات جوشکاری نشود و جوشکاری با بهترین کیفیت ممکن انجام شود.

دستگاه جوش میگ برای فلزات با پهنای و قطر زیاد بسیار مناسب است و حتی برای صنایع کشتیرانی و هواپیماسازی نیز کاربرد فراوانی دارد. به جوشکاری میگ، جوشکاری قوسی نیز گفته می‌شود به این دلیل که دستگاه جوش میگ هنگام جوشکاری با ایجاد قوس الکتریکی، گرمای لازم برای آب شدن الکترود را ایجاد می‌کند.

دستگاه جوش زیر پودری (submerged)

جوشکاری با دستگاه جوش همان‌طور که از اسم آن پیداست از یک نوع پودر برای جوشکاری استفاده می‌شود. این مدل دستگاه الکترود هنگام جوشکاری داخل پودری که از موادی مثل سیلیس، آهک، اکسید منیزیم و سایر پودرها تشکیل شده قرار می‌گیرد. در حین جوشکاری زیر این پودر قوس جوشکاری ایجاد می‌شود.

ذوب شدن این پودر باعث ایجاد یک رسانای الکتریکی خواهد شد و باعث پیدایش جریان برق میان الکترود و فلز زیر کار خواهد شد. این پودر مانع ورود آلودگی هوا شده و از اکسید شدن آن نیز جلوگیری می‌کند. با آب شدن این پودر حین جوشکاری، منطقه جوشکاری را کامل پوشش می‌یابد و مانع از پاشیده شدن مواد و جرقه زدن خواهد شد.

دستگاه جوش زیر پودری

دستگاه نقطه جوش

در جوشکاری با دستگاه نقطه جوش دو فلز توسط نقاط جوش به یکدیگر متصل می‌شوند. دستگاه‌های نقطه جوش برای جوش دادن وسایلی که ورق نازکی دارند مثل لوازم برقی، صنایع دفاعی، ساخت ماشین‌آلات، تابلو برق کاربرد دارند. این دستگاه ها برای جوش دادن فلزاتی مثل آلومینیوم بسیار خوب جواب می‌دهد.

دستگاه پیچ جوش

دستگاه پیج جوش یکی از انواع دستگاه‌های جوش است که برای جوشکاری استفاده می‌شود. این دستگاه برای صنایع مخابراتی و الکترونیکی کاربرد دارد. برای کار با این دستگاه از قطعه‌ای فلزی از جنس فولاد استفاده می‌شود که پیچ‌ها روی این قطعه جوشکاری می‌شوند. در مرحله بعد این پیچ‌ها را می‌توان با مهره به قطعات دیگر متصل کرد که با دستگاه پیچ جوش امکان پذیر است.

جمع بندی

در این مقاله در مورد اینکه چند نوع دستگاه جوش داریم صحبت شد و در مورد هر کدام توضیحی داده شد. شما می‌توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد دستگاه جوش و همچنین مشاوره قبل از خرید با مشاورین ما در  صنایع جوش و برش الکتروجوش اصفهان (کرمانی)  تماس حاصل فرمایید.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید