دستگاه جوش چگونه کار می‌کند؟

اطلاع داشتن از اینکه دستگاه جوش چگونه کار می‌کند باعث می‌شود تا شما بیشتر با مراحل جوش دادن توسط دستگاه جوش آشنا شوید. دستگاه‌های جوش هر کدام با تکنیک‌ها و تجهیزات متفاوتی کار می‌کنند. هر دستگاه جوش جنس فلز متفاوت با ضخامت‌های متغیر را جوش می‌دهند. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه کار دستگاه جوش با صنایع جوش و برش الکتروجوش اصفهان (کرمانی) همراه باشید.

طرز کار دستگاه جوش اینورتر

برای شناخت بهتر از دستگاه جوش اینورتر و اینکه چگونه کار می‌کند بهتر است ابتدا با ساختار آن آشنا شوید. اینورترهای جوش دارای مدل‌های متنوعی هستند و برای انواع ورق‌ها با ضخامت‌های مختلف کاربرد دارند. در ساخت دستگاه جوش اینورتر از رکتیفایر و ژنراتور استفاده می‌شود.

دستگاه جوش اینورتر با تولید گرما سبب ذوب شدن مواد جوش شده و در نتیجه دو فلز به یکدیگر متصل شوند. در دستگاه جوش اینورتر از IGBT یا ماسفت استفاده می‌شود که باعث بالا رفتن گرما و قدرت بیشتر در دستگاه جوش اینورتر خواهد شد.

طرز کار دستگاه جوش اینورتر

آشنایی با نحوه کار کردن دستگاه جوش

دستگاه جوش مانند هر دستگاه دیگری برای کار کردن مراحلی دارد. امروزه رایج‌ترین نوع جوش دادن، جوشکاری با الکترود است. در این روش جوشکاری با انتقال گرما از دستگاه به میله‌ای فلزی که الکترود نام دارد عملیات جوشکاری انجام می‌شود. ما در ادامه مراحل جوشکاری با دستگاه جوش را برای شما خواهیم گفت.

روشن کردن دستگاه جوش

برای شروع جوشکاری ابتدا باید دستگاه جوش را روشن کرد و تنظیمات اولیه آن را انجام دهید. تنظیماتی مثل درجه آمپر خروجی و سایر ولوم‌های دستگاه جوش با توجه به نوع جوشکاری که قرار است انجام شود. تنظیم کردن آمپر خروجی دستگاه با الکترود مورد استفاده بسیار در جوشکاری بسیار مهم است.

مراحل کار با دستگاه جوش

متصل کردن کابل‌های اتصال و الکترود به دستگاه جوش

در مرحله دوم باید برای کابل‌های مورد نیاز مثل انبر جوش و انبر اتصال را به دستگاه و قطعه فلزی وصل کنیم. وصل شدن این کابل‌ها در هنگام جوشکاری باعث ایجاد قوس الکتریکی خواهد شد و سبب اتصال دو فلز در جوشکاری خواهد شد. وصل کردن الکترود مناسب با آمپر خروجی و ضخامت فلز نیز در این مرحله انجام می‌شود. الکترود در جوشکاری واسطه‌ای بین مواد جوشکاری و قطعه فلز می‌باشد.

ایجاد قوس الکتریکی حین جوشکاری

هنگام جوشکاری با فاصله گرفتن الکترود از قطعه فلز به اندازه ۲ الی ۴ میلیمتر قوس الکتریکی بین فلز و الکترود ایجاد می‌شود. پس از ایجادشدن قوس الکتریکی فرایند ذوب شدن الکترود و متصل شدن فلزات به یکدیگر انجام می‌شود که به آن اصطلاحاً حوضچه جوشکاری گفته می‌شود. در هنگام جوشکاری وجود اکسیژن و دیگر گازهای موجود در هوا می‌توانند باعث اختلال در فرایند جوشکاری شوند.

این اختلال باعث پایین آمدن کیفیت و تمیزی نتیجه کار در جوشکاری خواهد شد.برای جلوگیری از این اختلال از گازهایی مثل هلیوم، آرگون و یا دی‌اکسیدکربن بستگی به نوع دستگاه جوش در حین جوشکاری استفاده می‌شود. این گازها مانند یک عایق و محافظ مانع از ورود هوا در جوشکاری می‌شوند.

نحوه اتصال کابل به دستگاه جوش

ساختار دستگاه جوش اینورتر

دستگاه جوش اینورتر با برق سه فاز و یا تک فاز قابل کار می‌کند. برقی که وارد دستگاه جوش می‌شود در ابتدا با فرکانسی بین ۵۰ تا ۶۰ هرتز وارد دستگاه می‌شود. پس از ورود این برق به منبع تغذیه دستگاه جوش، سبب تبدیل آن به جریان برق مستقیم و بدون نوسان برق (DC) مبدل می‌شود. دراین زمان جریان برقی بدون نویز و مناسب جوشکاری مهیا و دستگاه آماده جوشکاری می‌باشد.

در پایان

تا به اینجا به طور کلی دانستید دستگاه جوش چگونه کار می‌کند و برای انجام جوشکاری چه مراحلی در جوشکاری نیاز است. هر دستگاه جوش اینورتر یا ترانسی دارای ولوم‌ها و تنظیماتی است. صنایع جوش و برش الکتروجوش اصفهان (کرمانی) یکی از بزرگ‌ترین تولید کننده انواع دستگاه‌های جوش اینورتر و ترانسی در ایران می‌باشد. اگر شما قصد خرید از این شرکت را دارید می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاورین فروش ما تماس حاصل فرمایید.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید